Molenparkweg en Molenparkweg-Oost

In Lunteren vind je de Molenparkweg en de Molenparkweg Oost.

 

Oorspronkelijk was de Molenparkweg een verbinding tussen het centrum van Lunteren en de buurtschappen Meulunteren en de Valk. Ook was een deel een kerkpad ( het Stuivesteegje ) onderdeel van  de huidige Molenparkweg-Oost.

 

De Molenparkweg loopt vanaf de Doprsstraat via de Oranjestraat naar de Westelijke Parallelweg, vervolgens evenwijdig aan de spoorlijn naar de Mielweg. Met de laatste herinrichting in 2007 is de weg afgesloten ter hoogte van de supermarkt en aangesloten aan de Valkseweg en kan men alleen "rondrijden"

 

De Molenpark of "het Molenpark" zou een mooie, passende naam zijn voor het nieuw te ontwikkelen bouwplan achter de molen "de Hoop", maar dit terzijde.

 

De tweedeling is ontstaan door de afsluiting van de onbeveiligde overweg van de Kippenlijn. Deze is afgesloten na een aantal dodelijke ongevallen op overwegen in Lunteren. Daarna is de weg uitgebreid met het gedeelte langs de spoorlijn met de realisatie van het eerste Lunterse bedrijventerrein.

 

Op de overweg in de Molenparkweg is destijds de bekende Lunterse wethouder Willem Welgraven in zijn Dafje verongelukt.

 

De overgebleven overwegen, in de Mielweg, de Oranjestraat, Boslaan en Oude Arnhemseweg zijn daarna verder beveiligd.

 

Ook de Molenparkweg-Oost komt uit op de Mielweg aan de andere kant van de spoorlijn en is verder bereikbaar via de Van Schothorstlaan en ook de Dr. P. Hoekstralaan komt erop uit.

 

Het gedeelte richring de Mielweg is erg smal en onoverzichtelijk, er doen zich hier regelmatig gevaarlijke situaties voor.

 

Het gedeelte naar de spoorlijn is doorlopend. 

 

Aan dit gedeelte was voorheen het koloniehuis "naar Buiten" gevestigd.

 

Aan de Molenparkweg vanaf de Dorpsstraat tot de Oranjestraat vind u de huisnrs 2 t/m 10

 

voorbij de Oranjestraat vind u de nrs 19 t/m 31 en  14 t/m 32

 

voorbij de Parallelweg West vind u de nrs 37 t/m 41 en 38-40

 

De Molenparkweg Oost begint met een nummering van 2 t/m 18 en 1 t/m 21a